Munkholm Hundecenter

Behandling og genoptræning af hund

Hvilke hunde har brug for behandling?
 
Alle hunde har godt af at få behandling. Hvad enten det er en familiehund, konkurrencehund, hvalpe eller seniorhunden.
Konkurrencehunde forventes at yde deres bedste til både træning og konkurrence, men for at hunden kan yde sit bedste er det vigtigt at fysikken kan følge med. Hvis man render rundt med spændinger som kan forårsage hovedpine, ondt i ryggen eller ømme muskler, er det svært at gøre sit bedste.
 
Selvom der oftest ikke forventes samme præstation fra familiehunden´s side, er det ligeså vigtigt at den ikke har ondt nogle steder. Ting som at hunden har trukket under en gåtur, og derved fået et ryk i nakken, er nok til at der sætter sig spændinger i kroppen, som vil udvikle sig til kroniske smerter.
Det kan også være at du ser at hunden går pasgang, går skævt med kroppen, har skæv haleføring, indimellem går på tre ben, har uens muskulatur, har sværere ved at bøje sig til den ene side, end den anden side.
Hunde er ligesom mange andre dyr gode til at skjule deres smerter. 
 
Ældre hunde og hunde med f.eks gigt og andre ledproblemer, kan have problemer med at rejse sig/ lægge sig, komme ind i bilen osv
Hunde som har smerter, har oftere tendens til at blive sure over for børn og andre dyr.
 
Hvalpe har en masse energi og verden skal udforskes, og det er svært at holde for, at de kommer galt af sted under leg. Der kan også være skævheder der stammer fra fødslen, ligeledes kan tæven også få f.eks et vrid i bækkenet under fødslen.  
 
Uanset om du træner agility, lydighed, rally, tricks, spor eller noget helt andet, vil du opleve at din hund bedre kan præstere, når den er fri for spændinger og ømheder.
 
Jeg er også behjælpelig med diverse fitness og strækøvelser, som en del af behandlingen til din hund. Jeg hjælper også gerne med genoptræning mm.
 
Før behandling:
 
Sørg for at din hund er ren og tør inden den skal have behandling.
Løbske tæver skal medbringe et tæppe som de kan ligge på eller have løbetidsbukser på. 
Hunde med lopper eller andet utøj i pelsen behandles IKKE. 
Hunde som har smitsomme sygdomme må IKKE komme til behandling. 
Hvis du på forhånd ved at din hund bider efter fremmede, bedes du skrive dette ved bestilling af tid, så vi kan finde en løsning.
Bliver du mere end 5 min. forsinket, bedes du skrive en besked.
Ved aflysning af tid under 24 timer før aftalt tid, betales fuld pris, hvis man ikke kan afsætte tiden til en anden samme sted. 
 
Under behandlingen:
 
Ofte begynder hunden at gabe, smaske, bliver træt og lign.
 
Efter behandlingen:
 
Det er helt normalt at der forekommer øget drikkelyst og urinering i dagene efter behandling. 
Nogle hunde bliver trætte efter behandlingen. 
Det er helt normalt at hunden bliver lidt stiv eller at der sker en kortvarig forværring efter behandlingen. Dette forsvinder efter 2. behandling. 
Hunden skal have mindst 2 fridage efter behandlingen.
Hunden må gerne komme ud at gå ture, men ingen agilitytræning eller andet fysisk hårdt arbejde.